Skip to main content

Over Bertine

Mijn fascinatie voor persoonlijke ontwikkeling en de levensloop van mensen en de keuzes die ze hierin maken is altijd een rode draad geweest in mijn leven. Na mijn studies economie en bedrijfskunde heb ik 15+ jaar in het bedrijfsleven gewerkt, zowel bij grote corporates als bij kleinere bedrijven. Daarnaast heb ik lange tijd een eigen onderneming gerund. Verder heb ik in diverse landen binnen en buiten Europa gewoond. Op diverse kruispunten in mijn leven heb ik veel aan coaches gehad en ik vind dan ook niets mooier dan zelf nu anderen hierin te mogen begeleiden.

“Mijn overtuiging is dat de diepste wens van ieder mens is om te groeien en zijn/haar volle potentieel te benutten. Ik geloof er in dat je de mogelijkheid hebt om zelf de koers van je leven te veranderen door je gedachten en je acties te aan te passen.

Het inspireert mij om te zien dat mensen succes en geluk vinden als ze zich realiseren wat hun mogelijkheden zijn, ze in contact komen met wie ze echt zijn en dit als basis gebruiken voor de acties die ze ondernemen.”

— Bertine Brouwer

Opleidingen en ervaring

In 2019 heb ik de driejarige coachingsopleiding bij Phoenixopleiding succesvol afgerond waarna ik een verdere verdieping heb gevolgd op het gebied van Systemisch Werken (ook wel bekend als familie- of organisatieopstellingen) en Karakterstructuren. Daarnaast heb ik eerste helft van 2022 met succes een intensieve coachingscursus gevolgd bij het ICF geaccrediteerde coachtrainingsinstituut Coacharya.

Sinds maart 2021 ben ik gecertificeerd als Positive Intelligence Coach. Met dit programma begeleid ik zowel individuen als teams op het gebied van Mental Fitness. Ik maak deel uit van de B2B Coaching Talent Pool van de Positive Intelligence organisatie die grotere projecten binnen bedrijven begeleid.

Sinds oktober 2022 maak ik deel uit van het Business Mentoring Support Systeem van Leading Females die vrouwelijke ondernemers ondersteunt met coaching en mentoring.

In november 2022 heb ik mijn ACC accreditatie bij de ICF behaald.

‘Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’

— Audrey Hepburn

Bertine in het kort

  • 15+ jaar ervaring in het bedrijfsleven
  • 10+ jaar ervaring als ondernemer
  • Bedrijfseconomie aan de VU in Amsterdam
  • BBA aan Nijenrode in Breukelen
  • Gecertificeerd Positive Intelligence Coach
  • Gecertificeerde ACC coach bij de ICF (International Coach Federation)
  • Diverse coach trainingen succesvol afgerond zoals de 3-jarige opleiding bij Phoenix Opleidingen, Opleiding Systemisch Werk, Training Karakterstructuren en Opleiding Coaching Foundations
  • Woont in Den Haag
  • Trotse moeder van 3 geweldige zonen
  • Dol op reizen, lezen, zingen en alles rondom gezondheid en persoonlijke ontwikkeling

Ben je nieuwsgierig geworden?

Opleidingen & certificeringen